Författaren till Tuva mitt emellan heter Karolina Larsson. Hon skriver jag såväl facklitteratur som barnlitteratur och poesi. Hon strävar efter att den som läser får med sig något tankeväckande från boken, och utmaningen i att skriva barnböcker är att de ska tilltala och locka både barnen och de vuxna som högläser för dem. Till yrket är hon leg. logoped vilket ger möjligheten att arbeta med barns språk-, läs- och skrivutveckling. Sedan 2020 är hon även doktorand i logopedi vid Lunds universitet.


Sara Larsson som illustrerat Tuva mitt emellan är formgivare och arbetar på Brobygrafiska. Där är hon designansvarig och arbetar med unga formgivare, samtidigt som hon driver sina egna projekt.

TUVA MITT EMELLAN

Karolina Larsson

Sara Larsson


ISBN: 978-91-88453-43-3 

Band: Inbunden

sidor: 24Tuva Olsson Magellan är mitt emellan lång, snabb och stark, för hon är både lillasyster och storasyster. Ibland tycker Tuva att det är svårt att vara mitt emellan, för det känns som att storasyster kan allt och lillebror är liten och gullig... Följ med Tuva och hennes syskon under en äventyrlig dag då Tuva upptäcker att hon kan mycket mer än vad hon tror. För när man är mitt emellan är man faktiskt bäst på att hjälpa både den som är liten och den som är stor.