BARN & UNGDOM

STORGE FÖRLAG

RÅNAD!

Dan Larsson


12-15 år

ISBN: 978-91-88453-18-1

Band:Inbunden

Sidor:   119


«Robban kände oron bulta i tinningarna. Att ge sig på den där vidriga typen var säkert ingen bra idé. Om man inte ville dö i förtid, förstås? Men Alice lyssnade inte. Och nu stod de vid entrén till Kulturhuset och spejade ut i folkvimlet...»


Robban har blivit brutalt nedslagen och rånad på hemväg från Centralbadet i Stockholm. Han tränar på gym, och är ganska stark, men har ingen chans mot de brutala typer han stöter ihop med.


Dan Larsson har skrivit en andlöst spännande deckare. Om något som faktiskt skulle kunna hända i verkligheten. Han har också skrivit Kidnappad! En spännande bok i samma serie.

I DET RÖDA ÄPPLET

Feridun Oral


3-6 år

ISBN: 978-91-88453-19-8

Band:Inbunden

Sidor:   36


Den hungriga kaninen letar efter något att fylla sin mage med. Det är en kall och snöig vinterdag. Kommer han att nå det röda äpplet han sett hänga i trädet? Kanske kan näbbmusen, rundmagade räven och stora björnen hjälpa till. Vad tror ni?

I MELLANLANDET

Åsa Uddh


6-9 år

ISBN: 978-91-88453-10-5

Band:Inbunden

Sidor:   56


Albin är ensam och ledsen. Han är hela sju år och bor i Visby på ön Gotland. Han har förlorat sin bästa vän, nämligen sin syster. Han drar sig undan allt och alla, men en dag händer något märkligt. Han vandrar rakt in i Mellanlandet, där skogen är grönare och skönare än alla andra skogar, där solen alltid lyser och där fåglarna sjunger om hopp och om frihet. Och i Mellanlandet finns också pysslingen Knorp, som blir en riktig vän. Allt kan Knorp ställa till rätta.


När Albin äntligen får en vän i skolklassen, finns Knorp också där. Vännen Maria är också ensam och utanför och helt ny i Visby. Tillsammans upptäcker de slingrande gränder, konstiga hus och mystiska snår i Botaniska trädgården. Tillsammans är de med om många äventyr.


En sen kväll blir Albin och Maria av misstag inlåsta i ett mörkt, tyst museum som stängt för dagen. Vad ska de ta sig till? Plötsligt hör de mystiska ljud. Skrapljud!

MYSTERIET MED DEN STORA FLAGGSTÖLDEN!

Dan Larsson


6-9 år

ISBN:978-91-88453-11-2

Band:Inbunden

Sidor:  110


em stjäl flaggor i Enköping?


Plötsligt finns nästan inga svenska flaggor kvar. På flaggstängerna hänger istället kusliga svarta sjörövarflaggor och rasslar i vinden.


Vad betyder de mystiska spåren, där tjuvarna har varit? Och kan den konstiga tanten, med hunden vara inblandad i stölderna?


Rödskägg, som haltar omkring på stan och på pricken liknar en sjörövare, är också starkt misstänkt.Liksom fönsterputsaren Styret, som bär sig minst sagt konstigt åt! Hur går det förresten med hundcirkusen som han skulle starta?


Tur att Blomman är med och spanar. Och att Linnea och Oscar har skaffat sig nya fina förstoringsglas.HOS JÄTTEN I HÖGA BERGET

Hamdi Özyurt


6-9 år

ISBN:978-91-88453-08-2

Band:Inbunden

Sidor:  42


Hamdi Özyurt återberättar och illustrerar själv en gammal kurdisk folksaga som är precis lika läsvärd oavsett var på jorden man bor. Den dramatiska och humoristiska berättelsen har den klassiska sagans typiska teman: Liten och klok vinner över stor och dum; list och intelligens över råstyrka och tvång! Eller, som ordspråket i de flesta kulturer lyder: den som gräver en grop åt andra faller ofta själv däri.


 

De poetiska bildernas varma färger och ljus lyfter texten och förhöjer upplevelsen för läsare i alla åldrar från ca 4 till 104 år. Boken passar lika bra för högläsning som för barn som kan läsa själv. Välkommen till Jättens grotta!

MYSTERIET MED DEN STULNA PAPEGOJAN

Dan Larsson


6-9 år

ISBN:978-91-982387-8-5

Band:Inbunden

Sidor:  82


Vem har stulit Gustavs talande papegoja? Och hur har tjuven kunnat ta sig in i Gustavs rum utan att bli upptäckt? Inget fönster var uppbrutet och ytterdörren

var låst. Kunde tjuven ha varit ett spöke som kommit in rakt igenom väggen?


Men spöken fanns väl inte? Inte vad Linnea och Oscar trodde i alla fall.


Plötsligt börjar en del misstänkta personer dyka upp. Linnea, Oscar och Marielle blir indragna i en spännande och klurig jakt på tjuven. Blomman är förstås också med och spanar. Han är ju Enköpings smartaste privatdetektiv!


Men det är Linnea som hittar papperslappen med det gåtfulla meddelandet…

MYSTERIET MED DE

KUSLIGA FOTSPÅREN   

Dan Larsson


6-9 år

ISBN:978-91-982387-4-7

Band:Inbunden

Sidor:  57


Oscar var så ivrig att det pirrade i kroppen!


Han var nära att halka omkull i den moddiga snön. Där var friggeboden! In bakom skjulet. Ingenting där. Kanske på andra sidan? Oscar snodde iväg runt knuten. Ingenting där heller!


Tårarna letade sig ner efter kinderna. Snyftande stirrade han i backen.


Det var då han såg spåren. Små konstiga fotspår i snön. Vid sidan av fotspåren löpte som ett smalt, smalt streck. Kunde spåren höra ihop med stölden?


Är tjuven den nya grannen Felix Eriksson? Eller är det joggaren som kommer kutande rakt igenom blomrabatterna och trampar ned de fina rosorna? Eller är det rent av Vildbloms busiga grabbar? Det finns många misstänkta. Men det är en listig tjuv som är svår att komma på spåren.


– Vi måste prata med Blomman, sa Linnea.


– Ja, för han är ju världens bästa deckare, sa Oscar.


Men kan ens Blomman hjälpa Oscar och Linnea att lösa mysteriet med de kusliga fotstegen och den stulna julklappen…?

MYSTERIET MED DEN FÖRSVUNNA PONNYN

Dan Larsson


6-9 år

ISBN:978-91-982387-2-3

Band:Inbunden

Sidor: 40


Någon har stulit Molly, Marielles Ponny, ute vid hästgården. En liten söt häst som har känts som hennes alldeles egen. På söndagen skulle hon för första gången få rida den helt själv. Nu är Molly stulen! Undra på att Marielle är ledsen.


Är häst-tjuven den mystiske mannen med toppluvan? Han som smyger runt i stallet om nätterna? Eller är det den krokryggiga gumman med käppen? Eller är det rent av ridkompisen Tors´pappa...?

 

Det är inte lätt att komma tjuven på spåren. Men Linnea, Oscar och Marielle är skickliga spanare. För att inte tala om Sveriges kanske smartaste privatdetektiv: Kalle Blomma!

 

Spaningarna efter häst-tjuven tar sin början en kuslig höstnatt ute vid hästgården.

 

Vågar du komma med och spana?

KIDNAPPAD!

Dan Larsson


9-12 år

ISBN: 978-91-981350-5-3

Band: Inbunden

Sidor: 100


 

För sent såg han jättevågen. En enorm våg, högre än alla andra.Ett skummande vattenberg som sköt upp några meter framför honom. Pulsen rusade. Jag måste köra ifrån den, tänkte han och vräkte runt båten i en tvär gir. För sent! Plastbåten slungades iväg som ett nötskal. Ögonblicket därpå slog vattnet med full kraft in över aktern! Allt hade gått så fort. Plötsligt fanns ingen båt! Bara Robban som kippade efter andan i det iskalla vattnet. Allt var bara vatten och piskande regn. Av båten syntes inte ett spår.
Alltihop var Robbans eget fel. Om han hade rättat sig efter stormvarnigen skulle han inte ha råkat ut för det kusliga äventyret. Och inte hamnat i klorna på samvetslösa kidnappare. Men nu sitter han och Gustaf inspärrade i en mörk källarhåla mitt inne i urskogen. Paniken är nära. För om Gustafs pappa inte kan betala den höga lösensumman så…?


VARFÖR GRÅTER BEBISEN?

Hamdi Özyurt


0-3 år

ISBN: 978-91-977774-2-1

Band: Inbunden

Sidor: 24


En fin bok för de yngsta. Bilderbok i litet format som har en enkel grundidé: först en fråga och vänder man på bladet ges svaret. Bilderna är lockande och har starka och klara färger.                   


                                                                  Storge Förlag | Trädgårdsgatan 14-18, 645 31 Strängnäs  | info@storge.se